ABC Diety 1. Bogate w błonnik węglowodany pomogą oszukać głód. Zawarte w płatkach, kaszach, w chlebie pełnoziarnistym, roślinach strączkowych sprawiają, że nie czujesz się stale głodna. Takiej roli nie odgrywa tłuszcz - dopóki go nie strawisz, nie czujesz się syta. Pokarmy zawierające węglowodany ( nie tylko produkty zbożowe, lecz również owoce), [...]
[...] mleko Tylko ładowałbym się dziennie niepotrzebnie węglami. mu nie chodzi o zamiennik bialka, a jedzenia serwatka w proszku(o ile mowimy o bialku serwatkowym, nie serwatce bialkowej ) to bialko szybkowchlanialne, wiec jako substytut posilku odpada, chyba ze kupisz jakies wolnowchlanialne lub WPI, ale to jak masz kase. swoja droga bez aluminium [...]
W związku z tym że nie toleruję kiepskiej jakości węglowodanów (maltodekstryna) i laktozy , nie bardzo mogę kupić gotowego gainera. Chciałbym zrobić własnego i zastanawiam się jakie kupić Vitargo? np. Vitargo Pure , które nie jest bezsmakowe wymieszać np. z czekoladowym białkiem Optinium Gold Standard i łyżeczką oliwy z oliwek było by dobrym [...]
[...] mamy izoklat białka sojowego Snella29 herbalife (23:25) a ty teg nie chwalisz ponoc Ja (23:25) nie obarz sie Snella29 herbalife (23:26) i izolat białka z serwatki Ja (23:26) bialko sojowe blokuje po 2 tygodniach receptory alfa Ja (23:26) isolat bialka serwatki ok Ja (23:26) a macie kazeine milecarna ? Snella29 herbalife (23:26) aj tam gadasz Ja [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. Za dużo mleka. Płatki owsiane i jajka ok. 2.Jablko to same cukry proste, w dodatku fruktoza, nie opierałbym na tym posiłku. 3. Przed siłowym wysokie IG. Skoro konczysz o 20;30 to wypadałoby jeszcze uzupełnić glikogen, także kolacje zjesz kolo 22/23 a po treningu normalny potreningowy, białko + węgle. 4.Co to za treningi ? Przed najcięższym [...]
PODZIAŁ ŻYWNOŚCI NA GRUPY Układając posiłki pamiętajcie o tym, aby co¬dziennie dostarczać organizmowi żywność ze wszy¬stkich czterech podstawowych grup! Ministerstwo Rolnictwa USA opracowało dietę, która uwzględ¬nia zalecane spożycie dzienne każdego ważniejszego składnika odżywczego. Cztery podstawowe grupy to: 1) [...]
[...] bialka w 100 g - szukaj dobrej jakosci twarogu Za duzo mleka i przetworow mlecznych - radzilbym nie wiecej niz 25g laktozy dziennie - to i tak juz calkiem sporo. Odzywke bialkowa wrzuc po posilku ubogim w bialko, na noc zjedz twarog. Policz wszystko raz jeszcze. Osobno policz bialko roslinne i zwierzece (roslinne ze zboz itp., zwierzece - z [...]
OK, to podaję odpowiedź bez linków. Linki nie miały reklamować, ale uświadomić koledze Litwinowi, że pomylił produkty. Najwyżej sam znajdzie. W dziale odżywki sporo jest osób uczulonych na białko mleka (laktalbuminę) i stąd rewolucje żołądkowe w Ostrowi. Co do laktozy to rzeczywiście niektórzy mają z tym problem, ale nie w przypadku WPC, gdyż 100g [...]
Są to produkty pozostające w niełasce zawodowych kulturystów. Jedni ich nie lubią, drudzy po prostu nie jedzą. Jedni i drudzy mają „nieodparte" argumenty na obronę swoich stanowisk. A tymczasem - to jest białko! Najprostszy i najlepiej przyswajalny budulec masy mięśniowej. Niektórzy nawet twierdzą, że jeżeli go się nie spożywa ze smakiem, to ma [...]
Witaj bree, O to moje przymyślenia dotyczące diety DIETA: Obliczone zapotrzebowanie kaloryczne: 1944 Zredukowane zapotrzebowanie kaloryczne: 1755 Ilość białka: 158g - dałbym 1,8 -2 g. max! Szczególnie, że chesz zgubić tłsuzcz a nie budowac mięsnie. Ilość ww: 113g - pojechalaś od razu z małą ilością węgli, uważaj, żebyś nie przesadziła, bo [...]
Jakie Białko? Jakie właściwości? O pozytywnych właściwościach suplementowania białka nie musimy dyskutować, fakty mówią za siebie. Zwiększenie syntezy białkowej i regeneracji Odzywki białkowe, poprzez dostarczenie większej ilości białka dla organizmu, stymulują syntezę białkową, co powoduje większy/dodatkowy wzrost masy mięśniowej. W połączeniu z [...]
pasteryzacja-ogrzewanie produktu w pasteryzatorach w temperaturze nie przekraczającej 100 oC. Zadaniem pasteryzacji jest osiągnięcie możliwie największego stopnia wyjałowienia towaru, przy jednoczesnym zachowaniu podstawowych cech towaru „świeżego”: -pasteryzacja długotrwała, czyli niska, temperatura od 60 oC do 72 oC. [...]
Najpierw to dokładnie co ci szkodzi z mleka laktoza czy coś jeszcze? a może coś innego? I piszesz że goni cie po owsiance to masz problemy z trawieniem glutenu? ale chleb już wcinasz, a przynajmniej tak piszesz. BCAA bież 1g na 10kg wagi ciała tylko liczymy czyste nie sam proch. A branie białka bez podliczenia zapotrzebowania kalorycznego jest bez [...]
[...] spotykanego biłka. Bialko mleka - tuz po 'wyjęciu' z krowy - zwiera ok.3,4% bialka (dla ciekawosci podam że ludzkie ma ok.1%). Tak wiec mamy mleko od krowy. W tym mleku mamy bialko serwatkowe ktore zajmuje ~20% i mamy kazeine ktora zajmuje ~80% (u czlowieka 60:40). Na pólkach sklepowych najczęściej spotykamy Koncentrat białek serwatkowych (WPC), [...]
Przypomne tylko jak dobrym zrodlem bialka jest mleko(ok. 80%kazeina, 20% bialko serwatki) A teraz tekst: Fermentowane napoje mleczne Napoje mleczne fermentowane są to produkty otrzymywane z mleka i przetworów mlecznych w wyniku działania specyficznej mikroflory, powodującej obniżenie pH i koagulację białek mleka. Przemysłowa produkcja [...]
Hydrolizat Białek Serwatkowych Dzięki wysoko zaawansowanym procesom hydrolizy uzyskaliśmy krótkie peptydy białkowe, które dzięki swoim specyficznym właściwością nie wymagają długiego trawienia. Ich anaboliczne i tłumiąca katabolizm działanie zaczyna się niemal natychmiast po spożyciu. Ta ekskluzywna postać aminokwasów umożliwia maksymalnie [...]
ten izolat peptyd myslicie że jest syfiasty wołowy ze sciteca?? opis ma fajny - Nie zawiera laktozy - Świetny smak - Doskonała alternatywa dla białek mleka - Przyczynia się do rozwoju i utrzymania masy mięśniowej oraz kości 100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptides to kompletne, hydrolizowane białko wytwarzane z peptydu wołowiny, z surowca świeżego [...]
Już od dawna zdaża mi się wykłócać z miłośnikami mleka na temat jego wpływu na nasz organizm. Zazwyczaj powołuje się tylko na laktozę. Bo jak fakty mówią enzym trawienny (laktaza) który rozbija laktozę na glukozę i galaktozę zanika po 7 roku życia, oczywiście nie do końca ale .... sami możemy dopowiedzieć. Zresztą problem nie tolerancji laktozy [...]
1500 kcal to strasznie mało. Ile ważysz i jakie masz zapotrzebowanie? Dieta 1500kcal Bialka - 30% (112g) Tluszcze - 30% (50g) Wegle - 40% (150g) Notafuk, popatrz na te proporcje. Więcej białka? Mniej węgli? Sorki, że znowu się czepiam, ale sam rozumiesz. To nie ma być low-carb Ja zwiększyłbym węgle do 50%, tłuszcze 25%, białko 25% Koleżanko, [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/R-WPC_i955_d400x400.jpg R-WPC Opis W latach 90-tych ubiegłego wieku sięgniecie po serwatkę jako źródło protein okazało sie krokiem bardzo celnym. Surowiec ten był o wiele bardziej dostępny od rekomendowanej, lecz coraz bardziej deficytowej ovoalbuminy jaja a jego właściwości nie ustępowały rekomendowanej tej [...]